Minder dan 8 personen? Boek direct op Oad.nl of bel 0547 - 28 44 88

Het milieu en Oad 

De bus als milieuvriendelijk vervoersmiddel
Wat is de meest milieuvriendelijke manier om te reizen? Milieu Centraal heeft een onderzoek gehouden waaruit is gebleken dat de bus de meest milieuvriendelijke manier van reizen is. Bij de vergelijking is uitgegaan van de milieubelasting per reiziger. Daarbij is berekend wat het effect is van verschillende vervoersmodaliteiten.

Wat wij doen voor het milieu
Dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van de CO2 uitstoot, geluidsoverlast en groeiende files. Wij zijn ons er terdege van bewust dat Oad hierin een directe bijdrage kan leveren om dit probleem aan te pakken. Het bedrijf investeert continu in nieuwe technologieën. De moderne bussen voldoen aan de nieuwste voorschriften. Zo zijn alle bussen minimaal voorzien van een Euro vijf of zes motor. Deze produceren veel minder broeikasgas, minder stikstofoxiden en minder fijnstof ten opzicht van reguliere motoren.

En wij doen meer om de CO2 uitstoot verder te reduceren. Zo organiseren we trainingen voor onze chauffeurs op ‘het nieuwe rijden’ en gebruiken we 100% groene stroom via een selectief gekozen energieleverancier. Met deze leverancier kijken we continue naar verdere reductie van energie. Hierbij valt te denken aan LED verlichting, energie zuinige HR ketels en automatische verlichting.

Milieu bewust zijn en blijven is een van de speerpunten van ons bedrijf.