Minder dan 8 personen? Boek direct op Oad.nl of bel 0547 - 28 44 88

Prinsjesdag

De derde dinsdag in september (20 september) is ieder jaar weer een van de belangrijkste dagen voor ons Nederlanders. Op Prinsjesdag spreekt koning Willem-Alexander de troonrede uit, waarin de regering aangeeft wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Ook wordt de miljoenennota, de Rijksbegroting, gepresenteerd. Prinsjesdag gaat gepaard met vele rituelen, zoals de rijtoer met de Glazen Koets, mooie hoeden, het koffertje met de miljoenennota en het zwaaien van de koninklijke familie vanaf het balkon van paleis Noordeinde.

 

Oad beschikt over een beperkt aantal speciale tribune kaarten aan de Lange Voorhout, zodat u de Koninklijke stout optimaal kan zien en begroeten. Dit arrangement is tevens uit te breiden met een rondvaart door Den Haag of een bezoek aan Royal Delft.

Arrangementen vanaf € 45,- (vanaf 40 personen)

Royal Delft:

Royal Delft, opgericht in 1653, is al bijna 100 jaar een koninklijk bedrijf. Tijdens een bezoek ontdekt u alles over het bijzondere Delfts Blauwe ambacht en de speciale band die het koningshuis heeft met het iconische Royal Delft. Het Oranje Keramiek, een speciale collectie gelimiteerde borden die bij speciale koninklijke gebeurtenissen met de hand worden geschilderd, staat in de Koninklijke Schatkamer tentoongesteld. In de museumzaal staat een collectie antiek Delfts aardewerk dat ooit onderdeel was van de privé collectie van Koning Willem III. Beleef in de fabriek het eeuwenoude ambacht, hier ziet u de echte ambachtsmensen aan het werk!

 

Rondvaart:
Ooievaart neemt u tijdens een bijzondere rondvaart mee over historisch vaarwater en toont u de veelzijdigheid van Den Haag. Allereerst komen natuurlijk de meest bekende highlights aan bod, zoals bijvoorbeeld:

- Den Haag: stad van veen en zand;

- Koninklijk Den Haag;

- Den Haag: stad van internationale stad van Recht en Vrede;

- Den Haag als regeringscentrum van Nederland.

 

De Ooievaart neemt u ook mee in de geschiedenis; u vaart bijvoorbeeld even over de Bierkade, het voormalige havenkwartier. Hier werd vroeger het bier van boord getakeld en vervolgens in de vele kroegen en herbergen uitgeschonken. U geniet tijdens het varen ook van de vele woonhuizen van schilders uit lang vervlogen tijden. Wist u bijvoorbeeld dat Jan van Goyen hier wel honderden van zijn schilderijen maakte? En Jan Steen had in Den Haag zijn eigen huis. Paulus Potter schilderde in Den Haag zijn kunstwerk 'De Stier' en zelfs ook Van Gogh liep hier regelmatig rond!

r
Plan uw reis