Minder dan 8 personen? Boek direct op Oad.nl of bel 0547 - 28 44 88

Holiday on Ice

Holiday on Ice is een ijsshow die het klassieke kunstschaatsen combineert met de moderne showelementen. Ze touren elk jaar wereldwijd met ongeveer zes shows. Sinds de première in 1943 in Toledo, Ohio (USA) heeft Holiday on Ice meer dan 327 miljoen bezoekers mogen ontvangen bij de verschillende shows. Dit maakt Holiday on Ice de meest bezochte ijsshow ter wereld. Om deze reden is Holiday on Ice opgenomen als meest bezochte ijsshow ter wereld in het Guinness World Records. Holiday on Ice kan ook wel worden omschreven als de succesvolle ijsshow alle tijden! Holiday on Ice is van Stage Entertainment Touring Productions, een dochterproductie van Stage Entertainment.


Geschiedenis
Holiday on Ice begon als een kleine show in een hotel in Toledo, Ohio in 1943. Toen tourde de show een week tijdens de kerstvakantie. Daar is dus ook de naam Holiday on Ice van afgeleid. Vanaf 1940 waren de mobiele ijsshows mogelijk doordat er transporteerbare koelsystemen zijn ontwikkeld.

In korte tijd waren de shows te zien in Verenigde Staten en in Midden- en Zuid-Amerika. Vanaf 1950 trad de show op in een tal van Europese landen, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje.

In 1959 is Holiday on Ice voor het eerst opgenomen als een Westers project in de voormalige Sovjet-Unie. In de daaropvolgende jaren werd de show gezien in de andere Oost-Europese landen.

 

r
Plan uw reis